Porady specjalisty
fot. nadesłane
  Kiedy wprowadzasz nową dietę, zwłaszcza dietę redukcyjna, czyli taka, w której dostarczasz mniej kalorii niż Twój organizm spala w ciągu dnia, warto wtedy skorzystać z doświadczeń specjalistów.
 REKLAMA
  
	Poniżej kilka porad specjalisty:
 
  
 
 
 
Wskazane źródła węglowodanów to:
 
Zrezygnuj :
Życzę smacznych zmian!
 
Aneta Strelau mgr dietetyki klinicznej, certyfikowany europejski specjalista leczenia otyłości (cert. SCOPE), Członkini Europejskiej Federacji Stowarzyszeń Dietetyków DIETS/ EFAD, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i Na Diecie Bezglutenowej, Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, wiceprezes Fundacji promującej sport wśród dzieci i młodzieży „Warszawska Asocjacja Rugby. Właścicielka Poradni ,,Dietetyki Klinicznej Strelau”, Autorka ,,Poradnika dietetycznego dla Pacjenta z cukrzyca 2 cz. I” Poradnika dietetycznego dla Pacjentów z cukrzyca 2 cz. II” , ,, Dieta dla Dziecka”, ‘’Żywienie osób starszych w praktyce”. Specjalista w zakresie leczenia otyłości oraz dietoterapii chorób autoimmunologicznych dzieci i dorosłych. Zajmuje się również poradnictwem dla dzieci objętymi opieką specjalistycznych poradni zaburzeń neurorozwojowych na terenie Warszawy. Wykładowca, uczestniczka licznych kongresów dotyczących żywienia klinicznego i chorób metabolicznych. Ekspert w licznych kampaniach edukacyjnych, w programach TV oraz w audycjach radiowych.
  - Przed posiłkiem
 
- Oszukać mózg
 
- Poruszenie zmysłów
 
- Planowanie
 
- Odpowiednie Cukry
 
Wskazane źródła węglowodanów to:
- kasze,
 - ciemny ryż,
 - warzywa (m.in. brokuły, kalafior, szpinak, brukselka, kapusta, sałata,ogórek, seler, rzodkiewka, awokado, papryka, cukinia, pomidory, por).
 
Zrezygnuj :
- produktów pszennych – pieczywo, makarony, ciasta
 - białego ryżu
 - kukurydzy – płatki, mąka, popcorn
 - ziemniaków
 - słodyczy
 - syropów do słodzenia lub deserów
 - napojów gazowanych.
 
Życzę smacznych zmian!
Aneta Strelau mgr dietetyki klinicznej, certyfikowany europejski specjalista leczenia otyłości (cert. SCOPE), Członkini Europejskiej Federacji Stowarzyszeń Dietetyków DIETS/ EFAD, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i Na Diecie Bezglutenowej, Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, wiceprezes Fundacji promującej sport wśród dzieci i młodzieży „Warszawska Asocjacja Rugby. Właścicielka Poradni ,,Dietetyki Klinicznej Strelau”, Autorka ,,Poradnika dietetycznego dla Pacjenta z cukrzyca 2 cz. I” Poradnika dietetycznego dla Pacjentów z cukrzyca 2 cz. II” , ,, Dieta dla Dziecka”, ‘’Żywienie osób starszych w praktyce”. Specjalista w zakresie leczenia otyłości oraz dietoterapii chorób autoimmunologicznych dzieci i dorosłych. Zajmuje się również poradnictwem dla dzieci objętymi opieką specjalistycznych poradni zaburzeń neurorozwojowych na terenie Warszawy. Wykładowca, uczestniczka licznych kongresów dotyczących żywienia klinicznego i chorób metabolicznych. Ekspert w licznych kampaniach edukacyjnych, w programach TV oraz w audycjach radiowych.
PRZECZYTAJ JESZCZE
 
 
 
 




